Provozní doba

Pálení kvasů od  září do března následujícího roku.

 

Objednávka termínu pálení po telefonu na čísle
telefon602126494, kontaktní osoba František Hnilica

Příjem ovoce k zpracování a pálení kvasů od 1.září

Pondělí  9h-17h
Úterý  tel. dohoda
Středa  9h-17h
Čtvrtek  tel. dohoda 
Pátek  9h-17h
Sobota  9h-17h
Neděle zavřeno 

 

Pro příjem ovoce mimo tuto dobu volejte.

Odkazy k pálení

Následující odkazy směřují na stránky s užitečnými informacemi, které Vám pomohou nejen k výrobě vlastního kvasu.



Blog o pálení
Deslik

Fórum nejen o pálení
Zahrada.cz

Prodej kvasinek, enzymu, živných solí a poradenství
Schimansky.cz

Výrobce dubových soudků na pálenku
Dubovesoudky.cz

Návštěvnost

TOPlist

Naše logo

Pěstitelská pálenice, Děčín

V případě pěstitelského pálení se jedná o výjimku ze zákonů o lihu a o spotřební dani a je oproti standardní výrobě destilátů zatíženo nižší spotřební daní, která je na něj uvalována. Aby se jednalo o pěstitelské pálení musí toto pálení splňovat několik podmínek. První podmínkou je, že zpracovávané ovoce je z pěstitelské činnosti pěstitele a nebo bylo získáno jako deputát, nebylo získáno nákupem apod. Další podmínkou je omezení výroby alkoholu na rodinu pěstitele a jedno období(odpovídá jednomu roku, od 1.7. roku do 30.6. roku následujícího). Předposlední podmínkou je limit výroby. Tento limit je 30l absolutního alkoholu, což odpovídá 60 litrům 50% alkoholu. Tento limit bývá pokládán za příliš nízký a to zejména na Moravě. Poslední podmínkou je zákaz prodeje takto získaného destilátu. Ovoce pro pěstitelské pálení nesmí být nijak přislazováno.